MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Nowy kebab w Wałbrzychu szykuje się do otwarcia. Przysmak będą serwować rodowici wałbrzyszanie, którzy już szkolą załogę w Piri Piri Kebab

Adrianna Szurman
Adrianna Szurman
W Wałbrzychu powstaje nowy lokal z kebabem - Young Kebab przy pl. Tuwima z mięsem od Piri Piri, pierwszy z lewej to współwłaściciel, Przemysław Kordowski, który będzie prowadzić restaurację z Marcinem Dąbrowskim
W Wałbrzychu powstaje nowy lokal z kebabem - Young Kebab przy pl. Tuwima z mięsem od Piri Piri, pierwszy z lewej to współwłaściciel, Przemysław Kordowski, który będzie prowadzić restaurację z Marcinem Dąbrowskim Użyczone
W Wałbrzychu rządzi kebab. Działa tu kilkanaście lokali serwujących ten przysmak, w większości prowadzonych przez egzotycznych właścicieli m.in z Turcji, Libanu, czy Indii. Teraz w mieście powstaje nowa, całkiem inna restauracja z kebabem niż te, które znamy. To Young Kebab z mięsem i filozofią serwowania od Piri Piri Kebab z Lublina. Lokal urządzili i będą prowadzić rodowici wałbrzyszanie. Jednego z nich mieszkańcy znają z przywracania blasku zrujnowanym kamienicom. Zajrzyjcie tu koniecznie, jeśli lubicie kebab.

Droga do otwarcia Young Kebab w Wałbrzychu była długa i kręta. Trzeba było znaleźć lokal, a w zasadzie stworzyć go od samego początku. Od kapitalnego remontu, poprzez wyposażenie i wystrój po najważniejsze - skompletowanie i wyszkolenie ekipy, która będzie przyrządzać, serwować i rozwozić jedzenie. Ale wszystko już jest.

Young Kebab będzie działał przy Placu Tuwima w budynku, który kupili i wyremontowali wałbrzyszanie, przedsiębiorca Marcin Dąbrowski i Przemysław Kordowski, przed laty utalentowany i nagradzany pływak z Wałbrzycha, a dziś przedsiębiorca budowlany, który remontuje i przywraca blask wałbrzyskim kamienicom.

W nowo wyremontowanym budynku przy Placu Tuwima, gdzie działa hostel dla pracowników m.in. z Ukrainy, w parterze urządzili restaurację z kebabem. Ale jedzenie, które tak lubią wałbrzyszanie, będzie jednak nieco inne, od tego które znamy.

- Bo filozofia przyrządzania i serwowania jest inna i poparta autorytetem i marką Piri Piri, to wirtuozi kebaba. Serwują tylko i wyłącznie mięso najwyższej jakości od sprawdzonych dostawców, a z tym jak wiadomo w restauracjach bywa różnie. Tajemnicą marki są też sosy i sposób przyrządzania kebaba. Naprawdę warto spróbować - mówi zadowolony Przemek Kordowski, współwłaściciel lokalu.

Wielkie otwarcie 18 czerwca. Będą niespodzianki, więc warto zajrzeć. - Obecnie szkolimy ekipę, która będzie przyrządzać kebaba, zobaczcie filmik poniżej! - zachęcają właściciele.

Jak zaznacza, będzie też pizza neapolitańska i inne pyszności. O nowościach poczytacie na FB Young Kebab.

Pierwszy lokal Piri Piri powstał w 2014 roku w Lublinie. Wyróżniał się własnym mięsem kebabowym.

- Ręcznie formowane, bez domieszek, bez wypełniaczy, z naszą autorską mieszanką przypraw. Przez te lata ciągle udoskonaliliśmy nasze przepisy na mięso, sosy oraz pieczywo. Dziś dostarczamy je do kilkudziesięciu lokali w Polsce - informuje Piri Piri.

Uchylamy rąbka tajemnicy, zobaczcie jak będzie w środku w Young Kebab w Wałbrzychu na zdjęciach w galerii poniżej

W Wałbrzychu powstaje nowy lokal z kebabem - Young Kebab przy pl. Tuwima z mięsem od Piri Piri, pierwszy z lewej to współwłaściciel, Przemysław Kordowski, który będzie prowadzić restaurację z Marcinem Dąbrowskim

Nowy kebab w Wałbrzychu szykuje się do otwarcia. Przysmak bę...

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Upalne dni bez stresu. Praktyczne sposoby na zdrowe lato

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na boguszowgorce.naszemiasto.pl Nasze Miasto