Składniki:
2 pory, 2 łyżki oliwy z oliwek, korzeń pietruszki, sól, sok z cytryny, łyżka mąki, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki.
Przygotowanie:
Pory i pietruszkę dokładnie kroimy.
Składniki: 2 pory, 2 łyżki oliwy z oliwek, korzeń pietruszki, sól, sok z cytryny, łyżka mąki, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki.
Przygotowanie: Pory i pietruszkę dokładnie kroimy. Zalewamy wrzącą wodą, dodajemy oliwę i sól. Gdy warzywa zmiękną, przecieramy je przez sito lub miksujemy. Dodajemy natkę pietruszki i mąkę. Przyprawiamy do smaku sokiem z cytryny. Podajemy do gotowanych mięs.
Wideo
Lody kawowe z kajmakiem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!