MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do wykształcenia niepowtarzalnego smaku sera zgorzeleckiego...
fot. Lydia Bauman/Pixabay

Oto kulinarne przysmaki na Dolnym Śląsku! Spróbuj regionalnych potraw w naszym regionie

Ser zgorzelecki

Do wykształcenia niepowtarzalnego smaku sera zgorzeleckiego przyczyniła się mniejszość grecka, która osiedliła się w Zgorzelcu, w czasach powojennych. Produkowany głównie z mleka owczego i koziego, czasem krowiego ser ma kulisty kształt, gładką strukturę i łagodny smak. Niestety ser zgorzelecki jest przede wszystkim lokalnym rarytasem, na którego warto przed podróżą w tamte strony złożyć prywatne zamówienie. Zobacz na kolejnych slajdach regionalne przysmaki Dolnego Śląska - posługuj się myszką, klawiszami strzałek na klawiaturze lub gestami

Zobacz również

Ameyaw huknął jak z armaty w Twierdzy Kłodzko! Skrót meczu Piast - Jagiellonia

Ameyaw huknął jak z armaty w Twierdzy Kłodzko! Skrót meczu Piast - Jagiellonia

Tak pomagają Lipinki Łużyckie. Festyn charytatywny dla Natalii Bobrowskiej

Tak pomagają Lipinki Łużyckie. Festyn charytatywny dla Natalii Bobrowskiej

Polecamy

Marta Lipińska przysięgała dwukrotnie. Z drugim mężem jest od ponad pół wieku

Marta Lipińska przysięgała dwukrotnie. Z drugim mężem jest od ponad pół wieku

„Choroba Kopciuszka” często jest diagnozowana zbyt późno. Zwróć uwagę na ten objaw

Choroba Kopciuszka” często jest diagnozowana zbyt późno. Zwróć uwagę na ten objaw

Puszyste naleśniki na maślance. Zajadaj się nimi do ostatniego kęsa

HIT DNIA
Puszyste naleśniki na maślance. Zajadaj się nimi do ostatniego kęsa