Elżbieta Węgrzyn

avatarElżbieta Węgrzyn

Wałbrzych
Dziennikarz Gazety Wrocławskiej, Panoramy Wałbrzyskiej i redaktor internetowy w latach 2009 - 2014

I Festiwal Kuchni Polowych w Walimiu już 21 czerwca

0000-00-00 00:00:00

I Festiwal Kuchni Polowych pod hasłem odbędzie się 21 czerwca pod hasłem Historia poprzez zmysły-Węch i Smak. Zapraszamy na nowa walimską imprezę cykliczną.I Festiwal Kuchni Polowych w Walimiu - Zapraszamy na niesamowitą podróż w czasie do świata, którego już nie ma - mówi Łukasz Kazek, prezes Fundacji "Świat, którego już nie ma", pasjonat historii i pomysłodawca imprezy. Wszystkie potrawy przygotowane są na oryginalnych przepisach z ubiegłego wieku. Gotujemy bez lodówek i prądu pod gołym niebem. Jak mawiał Napoleon Bonaparte Armia maszeruje na żołądkach. Zapraszamy do zasmakowania pieskiego frontowego wiktu armii carskiej, cesarskiej, napoleońskiej czy też armii Ludowego Wojska Polskiego. Niespodzianką będzie prawdziwa kuchnia polowa z 1904 roku oraz załogi kuchni polowych w przebraniach z epoki. Cytując frontowych dowódców: "żołnierz najedzony nie tylko masz lepsze morale ale i lepiej wysadza wroga w powietrze". Wojska wydadzą 1000 porcji wiktu bez pobierania zapłaty! Największą niespodzianką będzie prawdziwa kuchnia polowa wojsk cesarskich z 1907 roku! I Festiwal Kuchni Polowych w Walimiu - kiedy początek? Rozpoczęcie festiwalu godzina 12. 21 czerwca 2014 -Zajazd Hubert w Walimiu. Organizatorami festiwalu są magazyn Wiedza i Życie Inne Oblicza historii, Zajazd Hubert, Fundacja "Świat, którego już nie ma" oraz Gmina Walim i Centrum Kultury i Turystyki w Walimiu.

Jesteś na profilu Elżbieta Węgrzyn - stronie mieszkańca miasta Wałbrzych. Materiały tutaj publikowane nie są poddawane procesowi moderacji. Naszemiasto.pl nie jest autorem wpisów i nie ponosi odpowiedzialności za treść publikowanej informacji. W przypadku nadużyć prosimy o zgłoszenie strony mieszkańca do weryfikacji tutaj