Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

I Festiwal Kuchni Polowych w Walimiu już 21 czerwca

ELW
I Festiwal Kuchni Polowych
I Festiwal Kuchni Polowych Użyczone przez organizatora
I Festiwal Kuchni Polowych pod hasłem odbędzie się 21 czerwca pod hasłem Historia poprzez zmysły-Węch i Smak. Zapraszamy na nowa walimską imprezę cykliczną.

I Festiwal Kuchni Polowych w Walimiu

- Zapraszamy na niesamowitą podróż w czasie do świata, którego już nie ma - mówi Łukasz Kazek, prezes Fundacji "Świat, którego już nie ma", pasjonat historii i pomysłodawca imprezy. Wszystkie potrawy przygotowane są na oryginalnych przepisach z ubiegłego wieku. Gotujemy bez lodówek i prądu pod gołym niebem.
Jak mawiał Napoleon Bonaparte Armia maszeruje na żołądkach. Zapraszamy do zasmakowania pieskiego frontowego wiktu armii carskiej, cesarskiej, napoleońskiej czy też armii Ludowego Wojska Polskiego.
Niespodzianką będzie prawdziwa kuchnia polowa z 1904 roku oraz załogi kuchni polowych w przebraniach z epoki. Cytując frontowych dowódców: "żołnierz najedzony nie tylko masz lepsze morale ale i lepiej wysadza wroga w powietrze".

Wojska wydadzą 1000 porcji wiktu bez pobierania zapłaty!
Największą niespodzianką będzie prawdziwa kuchnia polowa wojsk cesarskich z 1907 roku!

I Festiwal Kuchni Polowych w Walimiu - kiedy początek?

Rozpoczęcie festiwalu godzina 12.
21 czerwca 2014 -Zajazd Hubert w Walimiu.
Organizatorami festiwalu są magazyn Wiedza i Życie Inne Oblicza historii, Zajazd Hubert, Fundacja "Świat, którego już nie ma" oraz Gmina Walim i Centrum Kultury i Turystyki w Walimiu.

od 7 lat
Wideo

echodnia Drugi dzień na planie Ojca Mateusza

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Wróć na boguszowgorce.naszemiasto.pl Nasze Miasto