MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Sałata i inne warzywa liściaste to źródło chlorofilu, ale...
fot. Jacqueline Howell / Pexels

Ekspert radzi co jeść na jesienną chandrę. Wypróbuj przepisy na szybką sałatkę i prostą kanapkę. Ukoją nerwy i pomogą się zrelaksować

3. Warzywa liściaste

Sałata i inne warzywa liściaste to źródło chlorofilu, ale także składników mineralnych, takich jak potas, cynk i żelazo. Badania pokazują, że już samo jedzenie sałat sprawia, że czujemy się lepiej psychicznie, bo dobrze się odżywiamy! Wybierając szpinak lub jarmuż zamiast sałaty, dostarczymy do organizmu dodatkowo porcję wapnia.

Zobacz również

Święto w jednostce straży pożarnej. Posypał się worek z odznaczeniami i awansami

Święto w jednostce straży pożarnej. Posypał się worek z odznaczeniami i awansami

Falubaz Zielona Góra jedzie na starcie z potężnym Motorem Lublin

Falubaz Zielona Góra jedzie na starcie z potężnym Motorem Lublin

Polecamy

Komfort i radość z przemieszczania się w przestrzeni miejskiej. Czy to możliwe?

Komfort i radość z przemieszczania się w przestrzeni miejskiej. Czy to możliwe?

Chcesz przyciągać spojrzenia? Postaw na siwe włosy i błyszcz

Chcesz przyciągać spojrzenia? Postaw na siwe włosy i błyszcz

Zjadłeś i boisz się, że się zatrujesz? Oto cała prawda o szypułkach truskawek

Zjadłeś i boisz się, że się zatrujesz? Oto cała prawda o szypułkach truskawek